27 svenska ”resurser” för smarta och effektiva marknadsförare (som är intresserad av content marketing)

Content-byrån Spoon har sammanställt ”60 resurser för smarta och effektiva marknadsförare”. Det är en 28 sidig pdf-fil med tips om bloggar, poddar, nyhetsbrev, böcker som du har användning av. Det är en trevlig sammanställning, som jag kan rekommendera att du laddar ned. Men det finns en sak som skaver lite.

När jag bläddrar bland sidorna och ser alla de självklara tipsen (Seth Godin, Content Marketing Institute, Copyblogger och så vidare), så slås jag av inte en enda svensk ”resurs” finns med. Varför!?

Jag ska inte spekulera i varför Spoon väljer att inte lyfta fram de svenska ”resurserna”. Istället bjuder jag på min egen lista över svenska bloggar, poddar, nyhetssajter, nyhetsbrev, böcker och eventserier. Varsågod!

Svenska bloggar om content marketing

ContentJournalen
Deeped Niclas Strandhs blogg
Hägvall & Sjömans blogg
Joakim Arhammars blogg
Kntnt Magasin
Per Torbergers blogg
Pontus Staunstrups blogg
Spoon Academy
Swedish Content Agencies blogg
Wirténs blogg

Svenska poddar om content marketing

Content podden
Kntnt Radio
Kntnt Åsikt
Passion för kommunikation
Social by Default
Sälj och marknadspodden

Svenska nyhetssajter om content marketing

Dagensanalys
Dagens Media
ExploreCurate
Resumé

Svenska nyhetsbrev om content marketing och som kostar pengar

Beaconomist
Digital Content Marketing

Svenska böcker om content marketing

Content marketing för alla
Content marketing – värdeskapande marknadskommunikation

Eventserier om content marketing

Kntnt frukost

Grupper

Content Marketing Sverige (Facebook)
Content marketing i Sverige (LinkedIn)

Saknas något?

Jag har säkert missat någon ”resurs” som förtjänar att nämnas på listan. Om du vet någon som borde vara med, så tar jag tacksamt emot ett tips i kommentarsfältet nedan.

Thomas Barregren

Författare: Thomas Barregren

Thomas är en av Sveriges främsta tänkare inom marknadskommunikation i allmänhet och content marketing i synnerhet. Han är en av grundarna till kommunikations- och mjukvarubyrån KNTNT som bland annat har utvecklat planerings, publicerings och rapporteringsverktyget Konzilo. Thomas har arbetat med strategi och content management sedan 2004. Under nio år var han vd för en digitalbyrå som var Sveriges mest snabbväxande bolag och numera ingår i Wunder Group. Thomas har anlitats som talare på IDG:s Webbdagarna, Sveriges Mediebyråers Stockholm Media Week, Content Marketing Norges Epic Content MarketingWednesday Relations Content Marketing Day, DI:s Gasellträff med flera konferenser. Han har förläst vid bland andra IHM och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, hållit föredrag på uppdrag av bland andra Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm!), Väst Svenska Handelskammaren och Business Region Göteborg. Han är också medförfattare till boken Content marketing – Värdeskapande marknadskommunikation.

Läs mer av Thomas Barregren

6 Kommentarer

 1. Ann Carrin den 11 december 2015 kl 10.06

  Bra lista! Men Social by Default saknas (pod och blogg). 2. Thomas Barregren den 11 december 2015 kl 10.34

  Tack Ann! Helt rätt. Social by Default och Deeped Niclas Strandhs blogg ska med. Har också lagt till två grupper. 3. Elwira Kotowska den 12 december 2015 kl 15.28

  Tack! Mycket bra lista, värd att dela vidare. Håller med dig att det är dags att lista ut och tipsa om svenska bloggar och sajter. Extra stolt att Dagensanalys.se nämndes och med förhoppningar att Per Torbergers blogg kommer igång i 2016! En av mina favoriter. 4. Åsa Antonsson den 13 december 2015 kl 22.26

  Hej och tack för bra lista! Vi bloggar förstås också, på balubabrandedcontent.se/blog. Ha det fint! 5. MKSE.com Martin den 16 december 2015 kl 13.55

  Noooooooooooooo…
  Saknar en! 6. Thomas Barregren den 16 december 2015 kl 15.22

  Alltid lika diskret Martin. 🙂non ut quis, leo. elit. risus. quis
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest