Attrahera kunder och driv försäljning med content marketing Kntnt Radio 101 med Pontus vs Thomas

Marknadsföring handlar om att skapa intresse, en efterfrågan, hos konsumenten. Men det räcker inte. Väl där måste du driva kunden vidare längs köpresan för att få till en affär. Detta kan du göra med hjälp av content marketing. Låt Pontus och Thomas reda ut hur. Personligen tycker jag detta är ett av de bästa avsnitten de båda content experterna gjort så spill ingen tid utan lyssna nu!

Kalla leads gör ingen glad

Som marknadsförare mäts du ofta på hur många leads du genererar, innan kontaktuppgifterna lämnas vidare till sälj. Problemet är att dessa leads oftast är alltför kalla, vilket leder till slöseri med säljarens tid och gör att denna väljer egna vägar – utan samverkan med marknadsavdelningen.

Vad är då lösningen? Hör Pontus och Thomas diskutera hur du med hjälp av content marketing kan skapa mer kvalificerade leads till säljavdelningen, och samtidigt påvisa affärsnytta.

Som vanligt inleder och avslutar Thomas och jag avsnittet. Tycker du att vi tjatar för mycket är det bara att hoppa fram till 5:39 i podden 😉

Två ytterligheter och en mellanväg

Väldigt hårddraget finns det två typer av marknadsförare. De som gör content med målet att så snabbt som möjligt locka av besökaren kontaktuppgifter, och de som gör content för content skull och inte som en del av en strategi.

I det första fallet är vanligtvis metoden inbound marketing, verktyget marketing automation och syftet lead generation. Problemet med detta tillvägagångssätt är att du kan upplevas alltför påträngande.

I det andra fallet används med ofta content marketing som metod och webbplatsen är ditt verktyg med syfte att bygga varumärke och awareness. Nackdelen här är att det är lätt att glömma bort affärsnyttan.

Finns det då inget ”lagom sätt”, en mellanväg att gå? Jo, det gör det faktiskt! Pontus och Thomas stakar ut vägen och förklarar innebörden av begreppen demand generation och lead generation och skillnaden däremellan. Lyssna nu!

Länkar till spännande saker som tas upp i podden

Lyssna på Kntnt Radio

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är med en podcast-app på din smarttelefon eller surfplatta. Här är några alternativ:

När du har en podcast-app är det bara att söka efter KNTNT och sen prenumerera på Kntnt Radio.

Du kan också prenumerera genom att ange denna URL.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Cali © Barefoot McCoy (CC BY-NC 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

ut odio ut massa amet, Donec
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest