Cecilia Torelm Tornberg: Juridiska fallgropar för dig som gör content marketing (Kntnt frukost 20)

Dags igen för Kntnt frukost! Det är en tidig morgon i början av november och närmare 150 gäster sitter förväntansfulla till bords i Lindholmen konferenshall för att delta i Kntnt frukost avsnitt 20. Gäspningarna har avtagit i takt med kaffeintaget och det är ett dovt sorl i lokalen.

2015-11-06 08.08.33

Vi hälsar våra gäster välkomna. Sedan följer några väl valda ord från morgonens frukostsponsor Lindholmen meetings innan Jaana Vickhoff och Emelie Ockenström Norberg från den digitala marknadsföringsbyrån Iprospect intar scenen för att ge 5 konkreta tips till framgång på nätet.

Ha koll på dina kunders sökresa, strukturera och optimera ditt innehåll, fyll dina content-gaps och bygg en stark mobilnärvaro lyder de. Med tanke på att det görs 50 miljoner google-sökningar i Sverige varje dag (!), varav 17% är helt nya och 50% görs från mobilen är det råd att ha respekt för.

Därefter är det dags för morgonens huvudtalare, Cecilia Torelm Tornberg. Cecilia är advokat på advokatbyrån MarLaw – en nischbyrå helt specialiserad på marknadsrätt. Precis som Cecilia. Redan som 5-åring hade hon sitt yrkesval klart för sig och att Cecilia är en van talare med ett brinnande intresse för sitt område märks tydligt.

Under seminariet tar hon upp det mesta du behöver veta för att inte trampa i klaveret när du gör content marketing. Och det är en hel del! Det handlar till exempel om ansvarsfrågor, om gränsen mellan yttrandefrihet och marknadsföring, om upphovsrätt till bilder och om kampanjer i sociala medier. Att detta är aktuella frågor för många idag märks tydligt på den strida ström av frågor som följer efter föreläsningen.

Se föredraget

Du som inte kunde vara med på frukosten kan som tur är ändå ta del av Cecilias presentation då vi som vanligt spelat in den. Du kan se filmen nedan eller på Vimeo eller YouTube. Om du föredrar att bara lyssna så kan du göra det på SoundCloud.

Om du vill höra mer av Cecilia Torelm Tornberg så ska du lyssna nästa avsnitt av Kntnt Radio. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa intervjun.

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

sit dapibus Donec amet, eget ultricies Donec sed Praesent Praesent leo.
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest