Content marketing och reservdelar Kntnt Radio 67 med Johan Ran och Anders Thun

För 3 år sedan fanns över en miljon Saab-bilar runt om i världen. Men i takt med att bilarna slutar rulla pekar alla försäljningskurvor för Saab-reservdelar nedåt.

För Saab Parts, numera Orio, är alternativen att anpassa kostymen i takt med en krympande marknad eller att ta fram en ny affärsplan. Det senare vinner. Bolaget skall gå från att vara leverantör av reservdelar för Saab, till ett globalt serviceföretag för bilverkstäder.

Men att gå från en bekväm, ingenjörsdriven och i stort monopolistisk situation till en marknadsdriven verklighet är inte det lättaste. Likväl som de tampas med konkurrenterna i Sverige och drakarna i Europa pågår ett stort internt arbete mot något okänt. En helt ny kultur är på väg att skapas.

I centrum finns ett varumärke som ska förflyttas från det gamla Saab Parts till det nya Orio. Att göra det med traditionell marknadsföring kräver stora resurser. Orio väljer därför en annan väg, där content marketing är motorn i resan.

Ta del av ett spännande content marketing-case i dagens avsnitt av Kntnt Radio!

Lyssna på Kntnt Radio

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är med en podcast-app på din smarttelefon eller surfplatta. Här är några alternativ:

När du har en podcast-app är det bara att söka efter KNTNT och sen prenumerera på Kntnt Radio.

Du kan också prenumerera genom att ange denna URL.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Shine Your Light © Robert Avellanet (CC BY-NC-SA 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

non accumsan mi, Donec Aenean fringilla in
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest