Fejktrafik på internet Kntnt Radio 191 med Fredrik Hallberg

Majoriteten av all internettrafik är fejk! Vi pratar robottrafik och click fraud ( bedrägerier på nätet) med Fredrik Hellberg – en av Sveriges ledande internatanalytiker. Lyssna nu!

Om innehållet och varför du ska lyssna

Vi fortsätter att annonsera på nätet som aldrig förr! Och oavsett i vilka kanaler pengarna hamnar är det att faktum vi exponeras för fler marknadsföringsbudskap nu än någonsin tidigare.

Enligt en rapport från teknikföretaget Salesforce spenderades 209 miljarder dollar på digital annonsering under 2017. Globalt. En siffra som under innevarande år dessutom förväntas siffran stiga ytterligare.

Zoomar man in på Sverige visar en undersökning som Beaconomist gjort att majoritet av bolagen planerar att lägga ungefär hälften – eller ännu mer – av sin totala marknadsföringsbudget i de digitala kanalerna under 2018.

Samtidigt, är det sedan lång tillbaka känt att majoriteten av all internettrafik är rent bedrägeri med robottrafik och uppblåsta räckviddssiffror. Så hur lurade blir vi inte?

Det vet Fredrik Hallberg, digital strateg och en av Sveriges ledande internetanalytiker. I dagens program, som sändes första gången i december 2016, hör du honom på ett pedagogiskt vis förklara innebörd och konsekvenser av den svåråtkomliga robottrafiken. Och att döma av antalet nedladdningar – är detta ett mycket uppskattat program:-)

Detta är en repris av Kntnt Radio avsnitt 77 från den 1 december 2016.

Musik

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Burnin Down the House © Saint Anyway (CC BY-SA 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

libero. tristique leo. dapibus dolor nec
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest