Frida Boisen Foto: Anna-Lena Ahlström

Frida Boisen: Så lyckas du med sociala medier (Kntnt frukost 22, del 2 av 2)

Inte nog med att vi hade Niklas Myhr, ”The Social Media Professor”, som talare på årets första Kntnt-frukost. Vi gästades också av Frida Boisen, som gjort en rekordkarriär från förortstjej i Västra Frölunda till digital chef och ansvarig utgivare på Bonnier Tidskrifter. Hon är även krönikör i GT och Expressen, sociala medie-expert i SVT med mera med mera…

Liksom hon är högaktuell med sin nyutkomna bok “Digital succé – Så lyckas du med sociala medier”, där hon delar med sig av sina hemligheter och bästa knep för framgång.

Delar med sig av sin visdom gör hon också under detta fullsatta frukostmöte denna tidiga morgon.

Erövra världen med virala eldar

Det är med mycket humor och stor inlevelse som Frida berättar hur man bär sig åt för att starta virala eldar, väcka debatter och till och med erövra världen! Att det fungerar vet vi. Genom sin orädda kampanjjournalistik blev hon nämligen 2014 utnämnd till världsmästare i sociala medier vid tidningsvärldens Oscarsgala, the INMA Awards i San Francisco.

Frida Boisen talar inför 180 åhörare på Kntnts första frukost 2016. Foto: Niklas Myhr.
Frida Boisen talar inför 180 åhörare på Kntnts första frukost 2016. Foto: Niklas Myhr.

”Talk to the heart”

Mod och passion. Det är Fridas två ledord. Våga tro på dig själv, lita på dina idéer och stå upp för dina värderingar.  Och använd sociala medier för att fånga uppmärksamhet, sticka ut, bygga varumärke och framför allt beröra.

Men – du måste beröra på riktigt! Äkta och genuint. Du måste ”talk to the heart” som Frida säger.

Fyra nycklar till viral puls

Frida har definierat fyra nycklar till viral puls som är användbara när du arbetar med känslostyrt innehåll för att skapa behov att dela vidare. Vilka dessa är och mycket annat får du veta om du tar del av presentationen nedan.

Jag kan lova att det är 22 väl värt investerade minuter!

Se filmen

Du kan se filmen nedan eller på Vimeo eller YouTube. Om du föredrar att bara lyssna så kan du göra det på SoundCloud.

Mer av Frida

Inom kort kommer en intervju med Frida Boisen. Prenumerera på Kntnt Radio eller på vårt nyhetsbrev för att inte missa denna.

Mer frukost-inspiration

Vid nästa Kntnt-frukost, den 23:e februari gästas vi av Staffan Ekengren från Scania som berättar om den moderna kommunikationsavdelningen! Missa inte! Det finns ett fåtal platser kvar, så skynda dig att boka!

Bild överst på sidan © Anna-Lena Ahlstrom.

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

elit. Lorem luctus libero adipiscing venenatis id fringilla Donec quis
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest