Frida Ramstedt: Så tar du ditt nästa steg i sociala medier (Kntnt frukost 26)

Tidigare i månaden arrangerade vi vårens sista frukostföredrag. Som vanligt hade vi sparat en riktig godbit till sist och såg fram emot att lyssna på Alcro Färgs marknadschef. Allt var sedan länge klart. Ämnet för morgonen var Alcros resa ”från Facebok till prisbelönt content” och intresset var stort.

Men några dagar före den stora dagen fick vi det jobbiga beskedet att talaren hade fått förhinder. Det blir början på en intensiv jakt på en ersättare. En jakt som förhindrades av Kristi himmelsfärdsdag med tillhörande klämdag för många av de tänkta bytena.

Jag hade mycket god hjälp av vänner och bekanta till Kntnt. Tack Erik Modig, Robin Pettersson, Alexander Mason, PeO Axelsson, Pontus Staunstrup, Agneta Olsson och alla andra som hjälpte mig med namn och kontakter. Tack vare er fick jag nöjet att prata med 20+ potentiella talare, som alla var mycket förstående och hjälpsamma. Det är fascinerande så många duktiga föreläsare och experter inom olika ämnesområden det finns. Dessvärre var många redan bokade eller kunde inte ställa upp med så kort varsel.

En av alla jag kontaktade var Frida Ramstedt. Hon är professionell bloggare. Hon skriver om inredning på Trendenser.se och omsätter fem miljoner kronor på att sälja annonsutrymme på bloggen och hjälpa kunderna med att annonsera. Hon hade möjlighet att möblera om sitt schema, och kunde ställa upp till min stora lättnad.

Snabbt ut med information till berörda. Tummen upp från samarbetspartners. Och några enstaka avanmälningar.

Så var det dags för frukosten. Som vanligt har vi två föredrag. Först ett från vår samarbetspartner, som är Cision, och därefter ett från dagens huvudtalare, Frida Ramstedt.

Kampen mellan Facebook och Google

Magnus Thell Cision 160512

Dagen till ära var det Cisions Nordics vd, Magnus Thell, som inledde. Ämnet var utvecklingen av digitala kanaler för företag och organisationer.

Kommunikationen blir alltmer komplex men samtidigt öppnas nya möjligheter upp, menar Magnus. Slaget om kommunikatörens budget står nu mellan Facebook och Google, där Facebook bygger ett ”eget internet” i kampen om startplatsen på nätet.

Räckvidden sjunker i traditionella medier såsom dagspress och tablå-TV till förmån för de digitala kanalerna. Med 5 miljoner svenskar online har ekosystemet förflyttats från Bonnier och Schibsted till Kalifornien.

Så tar du ditt nästa steg i sociala medier

Frukost 160512Så var det äntligen dags för Frida Ramstedt. Hon berättade hur marknadsförare kan jobba med  Word of Web och Word of Visuals som komplement till Word of Mouth, och gav tips på hur man ska jobba med bloggar, Instagram och Pinterest för att driva trafik och öka kännedomen och försäljningen. Mycket intressant.

Tyvärr får vi inte återge vad hon berättade vare sig i ord eller film. Så därför finns ingen video som vi alltid annars har. Sorry.

Men det finns en riktig intressant och mycket lyssningsvärd intervju (om jag får säga det själv) som Thomas och jag gjorde med henne bara några dagar efteråt. Du kan läsa och lyssna till den här. I den få du veta vad du skall tänka på om du vill anlita en bloggare för att marknadsföra dina produkter. Och mycket annat.

Hösten kommer snart …

Inom kort presenterar vi talarna till höstens Kntnt frukostar så prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte går miste om detta!

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

dapibus ut venenatis, dolor. in ante. leo odio
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest