OLYMPUS DIGITAL CAMERA

John Ekman: Optimera konvertering online (Kntnt radio 44)

Märkligt nog lägger många företag fortfarande stora resurser på mer trafik på webben istället för att maximera utfallet på den trafik och de kunder man redan har. Lägger du istället krut på att förstå dina besökares beteende på din webbplats kan du både öka konverteringsgraden och optimera affärsutfallet.

Om varför du bör överväga konverteringsoptimering, hur processen ser ut, om A/B-testning  och om vilka resultat du kan förvänta dig berättar John Ekman, vd och grundare på Conversionista, i detta avsnitt.

Lyssna

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är att ladda ned en app till din smarttelefon eller surfplatta och prenumerera på Kntnt Radio. Här är några alternativ:

  • Pocket Caster är en bra app för att prenumerera och lyssna på podcast. Den finns både till iPhone och iPad och Android. Den kostar dock några tior.
  • Overcast är en annan bra app för iPhone och iPad. Den är gratis att ladda ned, men de avancerade funktionerna kostar några tior.
  • aCast är ett gratisalternativ till iPhone och iPad och Android.
  • Podcaster finns förinstallerat på iPhone och iPad.

På webben hittar du Kntnt Radio hos iTunes, Stitcher och aCast. Du kan också prenumerera via ett RSS-flöde.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Half a Million (Tell me what it’s like) © Michael Ellis (CC BY-ND-SA 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

non nec elit. vel, Sed Aliquam eget dictum venenatis, sed et,
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest