Kntnt får nya delägare

Jippie! Jag har fått kollegor och partners. Redan i mitt första blogginlägg skrev jag att ”under året kommer ‘jag’ att att bli ‘vi’”. Nu är det klart. Vill du veta vilka? Läs vidare…

Fabian Sörqvist

Fabian Sörqvist
Fabian Sörqvist alias Fabsor.

Första gången jag träffade Fabian var han fortfarande student. Det var en regnig dag i november 2009. Jag och min tidigare kollega Jakob Persson hade just avslutat ett föredrag om en sajt vi hade byggt för SF Bio på publiceringsverktyget Drupal.

Fabian kom fram till oss efter föredraget. Han hade några tekniska frågor. Fabian måste ha gjort intryck, för sen följde jag hans förehavande i utvecklargemenskapen runt Drupal.

Några månader senare, i januari 2010, träffade jag honom återigen. Han satt framför mig, berättade om sig, sitt stora tekniska intresse och svarade på mina frågor. Det var en anställningsintervju för ett jobb på NodeOne. Han fick jobbet – och det har jag aldrig ångrat.

Fabian kom snart att visa både sina kollegor och våra kunder sin djupa tekniska förståelse. Men framför allt kom han att imponera med sin stora förmåga att se helheten, och prioritera det som är bäst för kunden. Han var ingen vanlig geek – det förstod jag.

Under åren på NodeOne deltog Fabian i flera stora projekt. Bland andra IKEA Livethemma, Lunds universitets nya webbplats och Moderata Samlingspartiets nya sajt.

Fabian var också arkitekt och utvecklingsansvarig för NodeStream – en utvecklings- och driftplattform som förenklar bygget av komplexa webbplatser på Drupal. Han var också djupt involverad i att vidareutveckla NodeOnes erbjudande av drift och support av affärskritiska webbplatser.

Denna kunskap och erfarenhet tar Fabian med sig in som delägare och kollega i Kntnt. Han kommer leda Konzilo, som är ett öppenkällkodsprojekt för att utveckla ett “content collaboration system” med samma namn. Det är på Konzilo – programvaran alltså – som vi kommer basera våra drift- och supporttjänster för Drupal och WordPress. Men om det får jag återkomma i ett annat blogginlägg.

Pia Tegborg

Pia Tegborg
Pia Tegborg

“Du behöver en business controller”, sa Katarina Ekman – världens bästa redovisningskonsult. Hon menade förstås inte att jag behövde en controller, utan NodeOne – företaget som jag var vd för.

En affärsbekant tipsade mig om en ekonomi- och organisationskonsult som hade tröttnat på att köra solo. Så jag ringde henne och föreslog en anställningsintervju.

När hon kom till intervjun kände jag omedelbart att personkemin inte stämde. Jag övervägde, där på tröskeln till kontoret, att blåsa av anställningsintervjun. Men jag fegade ur. Och jäkla tur var det!

Pia Tegborg fick jobbet, och snart hade vi blivit ett radarpar. I praktiken kom Pia och jag att dela på vd-rollen fram till dess jag slutade i januari. Fast jag tog åt mig äran förstås. Pias formella roll blev CFO/COO.

Pia pluggade i början av 90-talet på Handelshögskolan i Göteborg och Turismlinjen vid Kalmar högskola. I mitten av 90-talet kompletterade hon sin civilekonomexamen med en MBA.

Efter några år som marknadschef och produktchef inom språkresebranschen blev Pia rekryterad till Sveriges Reklamförbund (numera Sveriges Kommunikationsbyråer), där hon stannade i tolv år. Efter några år som projektledare blev hon år 2000 utnämnd till ekonomichef. Hon blev också administrativ chef med ansvar fö̈r den dagliga driften av kontoret.

I september 1997 fick hon det prestigefyllda uppdraget att leda arbetet med tävlingen Guldägget. Uppgiften innebar totalansvar för ekonomi, personal, marknadsföring, sponsorer och en jury bestående av fler än 70 kreatörer. Året därpå tog hon Guldäggsgalan till Globen med mer än 2 000 sittande gäster. Under de tre år som Pia drev tävlingen utvecklades den stort.

Pia drev drev också den internationella designtävlingen CoreDesign Award med president Clintons designrådgivare Patrick Whitney, arkitekten Gert Wingårdh, entreprenören och reklamprofilen Stefan Ytterborn med flera i juryn.

Så småningom tog kärleken henne tillbaka till Göteborg. Där bildade hon familj och arbetade som ekonomi- och organisationskonsult i eget bolag – tills jag ringde.

Pia är en skicklig verksamhetsutvecklare. Hon kan hålla många bollar i luften och få saker gjorda. Att ge upp är ett främmande begrepp för henne. Och hon är stresstålig som få. Lägg därtill ett värdefullt nätverk inom kommunikationsbranschen, och ni förstår varför jag inte övervägde att blåsa av något när hon en andra gång stod på tröskeln till kotoret.

Som delägare och kollega i Kntnt kommer Pia och jag än en gång dela på arbetsuppgifterna. Det innebär allt från smått till stort som vd-rollen i en liten startup för med sig. Men framför allt kommer hon (liksom jag) att hjälpa företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Gratulationer (eller kondoleanser)

Använd kommentarsfältet nedan för att framföra dina gratulationer (eller kondoleanser) till Pia och Fabian (eller mig).

Thomas Barregren

Författare: Thomas Barregren

Thomas är en av Sveriges främsta tänkare inom marknadskommunikation i allmänhet och content marketing i synnerhet. Han är en av grundarna till kommunikations- och mjukvarubyrån KNTNT som bland annat har utvecklat planerings, publicerings och rapporteringsverktyget Konzilo. Thomas har arbetat med strategi och content management sedan 2004. Under nio år var han vd för en digitalbyrå som var Sveriges mest snabbväxande bolag och numera ingår i Wunder Group. Thomas har anlitats som talare på IDG:s Webbdagarna, Sveriges Mediebyråers Stockholm Media Week, Content Marketing Norges Epic Content MarketingWednesday Relations Content Marketing Day, DI:s Gasellträff med flera konferenser. Han har förläst vid bland andra IHM och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, hållit föredrag på uppdrag av bland andra Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm!), Väst Svenska Handelskammaren och Business Region Göteborg. Han är också medförfattare till boken Content marketing – Värdeskapande marknadskommunikation.

Läs mer av Thomas Barregren

9 Kommentarer

 1. Mattias Johansson den 14 augusti 2013 kl 11.01

  Ett riktigt starkt gäng! 2. Alexander Paunovic den 14 augusti 2013 kl 11.11

  Dream Team! 3. Johanna Lindh den 14 augusti 2013 kl 13.53

  Kan bara instämma med Mattias och Alex! Blir så glad när jag läser det här. 4. Daniel Blomqvisr den 14 augusti 2013 kl 20.10

  Stort grattis till ett av Sveriges hetaste nya team!

  All lycka till Er! 5. Mia Strömland den 14 augusti 2013 kl 20.54

  Grattis alla tre, detta är i sanning ett riktigt Dream Team! 6. Dick Olsson den 15 augusti 2013 kl 07.28

  Ska bli spännande att följa utvecklingen av detta äventyret! Lycka till med allt! 7. Mikke Schirén den 17 augusti 2013 kl 12.19

  Trevligt! Önskar er lycka till 🙂 8. Marcus Farrington den 19 augusti 2013 kl 00.44

  Grattis! Lycka till! 9. Michael Göthe den 19 augusti 2013 kl 11.06

  Grattis till er alla tre. Ska bli spännande att följa utvecklingen framåt.ante. ipsum amet, dapibus Praesent ultricies eget accumsan leo luctus libero venenatis
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest