Linus på linjen Kntnts nyhetsbrev 46/2016

I förra veckan lamslogs Stockholm av snöoväder. Det gjorde också Kntnts Frukost. Våra två talare – Christopher Engman från Vedemore och Sofia Gustafsson från Cision – blev båda fast i snödrivorna.

Dagen före landade Christopher på Arlanda på förmiddagen. Han skulle bara ta sig hem, umgås lite med familjen och sen fortsätta till tåget mot Göteborg. Men han kom inte ens hem. Åtta timmar tillbringade han i bilen. Under den tiden hann hans tåg gå, och nästa och det allra sista för kvällen.

Också Sofia Gustafsson spenderade 8 timmar på att ta sig till Bromma för att flyga till Göteborg. Väl framme fick hon vänta på flyget som aldrig flög.

Utan talare var vi tvugna att ställa in Kntnt Frukost. Det var första gången sedan starten 2013. Och det i sin tur har följdverkningar. Vi har ingen video från frukosten som inte blev av. I stället har Sofia Gutafsson skrivit en intressant artikel som handlar om det hon skulla prata om: Svenskarna och sociala medier 2016. Och vi blev tvugna att intervjua Christopher Engman via Skype. Det enda som tickade på som ett precisionsurverk var Cecilia Torelm Tornbergs krönika om reklam riktad mot barn.

Pia och jag gjorde Skype-intervjun med Christopher Engman sent på fredag kväll. Och efteråt passade vi på att spela in för- och eftersnacket. Vid det laget var vi ganska flamsiga; nynnar signaturmelodier till barnprogram från 70- och 80-talen, och leker amerikansk radiopresentatör. Allt bevarat för eftervärlden i avsnitt 75 av Kntnt Radio.

När du har hört Pia och mig nynna signaturmelodin till Boktipset och Professor Baltazar, och funderat på hur signaturmelodin till Linus på linjen går, så vill du förstås höra och se originalen. Så varsegoda.

Boktipset

Boktipset. 1976–1989. 200 program. 3–5 minuter som regel. Docent Stefan Mählqvist. Programledaren satt i en regnbågsfärgad soffa och läste ett stycke ur boken som programmet tipsade om.

Linus på Linjen

Linus på linjen är en italiensk tecknad TV-serie. Den skapades av Osvaldo Cavandoli och började sändas på italiensk TV 1969. Visades på SVT som pausprogram på 70, 80 och 90-talen.

Professor Balthazar

Professor Balthazar producerades av Zagreb Film i forna Jugoslavien mellan 1967 och 1978. Svensk premiär hösten 1970. Handlingen kretsar kring en professor som med hjälp av en universalmaskin hjälper sina vänner att lösa de problem som uppstår i staden de bor.

God läsning önskar
Thomas

Thomas Barregren

Författare: Thomas Barregren

Thomas är en av Sveriges främsta tänkare inom marknadskommunikation i allmänhet och content marketing i synnerhet. Han är en av grundarna till kommunikations- och mjukvarubyrån KNTNT som bland annat har utvecklat planerings, publicerings och rapporteringsverktyget Konzilo. Thomas har arbetat med strategi och content management sedan 2004. Under nio år var han vd för en digitalbyrå som var Sveriges mest snabbväxande bolag och numera ingår i Wunder Group. Thomas har anlitats som talare på IDG:s Webbdagarna, Sveriges Mediebyråers Stockholm Media Week, Content Marketing Norges Epic Content MarketingWednesday Relations Content Marketing Day, DI:s Gasellträff med flera konferenser. Han har förläst vid bland andra IHM och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, hållit föredrag på uppdrag av bland andra Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm!), Väst Svenska Handelskammaren och Business Region Göteborg. Han är också medförfattare till boken Content marketing – Värdeskapande marknadskommunikation.

Läs mer av Thomas Barregren

tristique felis mi, nunc suscipit venenatis, diam commodo odio
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest