Marknadsförare och säljare: Tänk särskilt på detta under 2019! Kntnt Radio 208 med "The Social Media Professor" Niklas Myhr

Så här års ska varje content byrå med självaktning göra en trendspaning eller förutsägelse för det nya året. Det har vi också gjort sedan 2014. Vi ska inte bryta den sviten.

Vi har som vanligt (med undantag av den allra första spaningen) med oss vår gode vän och social media professor – Niklas Myhr – som till vardags undervisar studenter på Chapman University i Södra Kalifornien.

Men en sak är annorlunda. Det finns nästan inga trender eller förutsägelser att göra. Rättare sagt: De finns inget nytt, hippt buzzword som content marketing, influence marketing, account based marketing, predictive analytics, AI, AR, VR att prata om.

Det som vi i början av 2019 kan säga om året framför oss är att det blir i stort samma som i fjol.

Så istället för att lista alla de trender som vi alla är medvetna om, och göra förutsägelser som inte alls är förutsägelse utan en realitet nu, så tänkte vi oss ett litet annorlunda upplägg.

Jag har bett Niklas, Thomas och mig själv att prata om tre saker var, som vi tycker att man som marknadsförare eller säljare ska vara extra observant på under 2019.

Länkar

Mer spaningar

Missa inte heller Thomas funderingar över 7 trender och förutsägelser som många gör om AI, SEO, personalisering och martech. Mycket intressant läsning utlovas.

Musik

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Second Star to the Right © The Devil Music Co. (CC BY-SA 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

venenatis leo risus Nullam ante. libero. tristique mattis nunc commodo Aliquam justo
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest