Thomas Barregren En ödmjuk besserwisser

Efter att ha pluggat elektroteknik och teknisk matematik på Chalmers jobbade han som IT-konsult på Frontec (numera Acando), där han byggde upp och ledde en avdelning med 25 konsulter med fokus på ”information access” ur bilder, video och ”big data” med hjälp av bland annat artificiell intelligens.

År 2000 grundade Thomas sitt första företag – imBridge – som utvecklade en programvara som gjorde det möjligt för pressfotografer att skicka bilder från fältet till redaktionen med hjälp av en handdator (föregångare till smartphones) och en 2G-mobiltelefon.

Efter att ha mättat den svenska marknaden och misslyckats att ta in riskkapital för internationell expansion, så pivoterade han bolaget till en webbyrå, parallellt med att han läste IT Management på IT Universitet i Göteborg.

Webbyrån växte organiskt och med vinst till en av Sveriges största med 70 anställda i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo. Ericsson, IKEA, Moderaterna, Unionen, Lunds Universitet, SF Bio, Bonnier Tidskrifter, TV2 Danmark, Københavns Kommune och IDG Norge är några exempel på uppdragsgivare.

Thomas mottog Dagens Industris utmärkelse Supergasell år 2011.

Sommaren 2012 lämnade Thomas uppdraget som vd, sålde sina aktier och startade 2013 Kntnt tillsammans med Pia Tegborg.

Thomas har anlitats som talare på IDG:s Webbdagarna, Sveriges Mediebyråers Stockholm Media Week, Content Marketing Norges Epic Content Marketing, Wednesday Relations Content Marketing Day, DI:s Gasellträff med flera konferenser. Han har föreläst vid bland andra IHM och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, hållit föredrag på uppdrag av bland andra Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm!), Västsvenska Handelskammaren och Business Region Göteborg.

Han är också medförfattare till boken Content marketing – Värdeskapande marknadskommunikation.

Läs mer om Thomas på hans LinkedIn-profil.

commodo vulputate, eget velit, elementum dolor. neque.
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest