Så använder vi smarttelefoner Kntnt Radio 84 med Pamela Davidsson

Pamela Davidsson är statistikchef på Internetsstiftelsen som bland mycket annat gör den årliga studien Svenskarna och internet. Men i avsnitt 84 av Kntnt Radio pratar vi med Pamela om en annan studie: Apparat. Det är en kartläggning av vad folk gör med sina smarta telefoner.

Apparat – om androidanvändarens mobilvanor

Smarttelefonen inte bara är en populär pryl utan den har också helt förändrat vårt beteende och våra förväntningar på nätet. I samarbete med Solaris (Mobile Behaviour) har Internetsstiftelsen genomfört undersökningen Apparat som tittar på hur 315 personer använt sina androidmobiler under perioden 9 december 2015 till 31 januari 2016. Till skillnad från många andra undersökningar besvarar inte deltagarna frågor utan istället installeras en app i telefonen som mäter den faktiska användningen.

Spännande siffror

Resultatet är spännande. Vi får till exempel veta hur mycket tid per dygn vi ägnar åt mobilen, att vi hänger i sociala appar drygt 30 gånger om dagen, att vi har en förkärlek för sms och hur vårt ringmönster ser ut. Jag tänker inte gå händelserna i förväg och avslöja den populäraste appen men kan nästan lova att du kommer att bli förvånad. 😉

En bonus

När Apparat-undersökningen var klar ville Pamela gräva djupare. Hon valde därför ut två ungdomar, en tjej och en kille, och analyserade deras mobilanvändande minut för minut under ett dygn. Listan över registrerade aktiviteter blir föga förvånande lång…

I senare delen av podden berättar hon om resultatet av fallstudien.

Lyssna på Kntnt Radio

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är med en podcast-app på din smarttelefon eller surfplatta. Här är några alternativ:

När du har en podcast-app är det bara att söka efter KNTNT och sen prenumerera på Kntnt Radio.

Du kan också prenumerera genom att ange denna URL.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: First One (Feat. Celina Ventanilla) © Ridgway (CC BY-ND 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

mattis elit. consectetur porta. ut pulvinar in mi,
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest