Från grå bank till färgstark tv-station Kntnt Radio 79 med Lasse Høgfeldt

”Big Content” för att attrahera, och ”Small Content” för att konvertera. ”Make Your CEO Shine”. Och se till att få ”The Big Yes”. Det är Lasse Høgfeldts framgångsrecept för content marketing. Själv har han använt det för att omvandla en ”vanlig” kommunikationsavdelning till en färgstark, internationellt uppmärksammad och prisbelönt TV-station. I avsnitt 78 av Kntnt Radio berättar han historien om Jyske Bank TV. Lyssna nu!

Från kommunikationsavdelning till newsroom

Redan för 10 år sedan märkte Lasse Høgfeldt att medielandskapet var på väg att förändras. Inte minst blev det allt svårare att nå sin publik genom de traditionella kanalerna. Utifrån denna insikt möblerades kommunikationsavdelningen på Jyske Bank om till ett brand newsroom. Kommunikatörer och marknadsförare ersattes av fotografer, journalister och producenter och dagliga redaktionsmöten infördes.

Detta blev startskottet till det framgångsrika medieföretag Jyske Bank är idag. Du hör Lasse berätta om denna resa i första delen av dagens podd-avsnitt.

Big Content och Small Content

All innehållsproduktion utgår från målgruppen och var längs köparens resa denna befinner sig. Beroende på innehållets syfte talar man om Big Content och Small Content.

Big Content

Är innehåll avsett att attrahera den breda publiken. Snarare allmänt hållet än produktspecifikt. Debattprogram är ett exempel. Musik- och idrottsevent där banken är mediepartner eller sponsor är ett annat. Big Content är avsett för kunder i den tidigare delen av köpresan.

Small Content

Är innehåll avsett att konvertera. Riktas till en avgränsad målgrupp och är oftast i linje med bankens produkter. Kan vara artiklar om pensionsspar eller huslån för att ta ett par exempel. Small Content är avsett för kunder i den senare delen av köpresan.

The Big Yes

Det låter så enkelt. Rekrytera innehållsproducenter. Bygg en studio inhouse. Testa dig sedan fram och hetsa inte upp dig över mätning. Jo tack, men hur?

Skaffa ”The Big Yes” säger Lasse. Med det menat ett mandat från vd så att du får en fri spelyta och kan köra på utan att bli ifrågasatt. Så du inte behöver vänta på det där styrelsebeslutet, eller på att chefen ska bestämma sig.

Make Your CEO Shine

I Jyske Bank ser man medarbetarna som den viktigaste målgruppen och hälften av allt innehåll som produceras är avsett för internt bruk. I arbetet ingår att kommunicera vd:s visioner och tankar, vilket gör sig utmärkt i film där vd kan tala från hjärtat till sina medarbetare.

Chili Klaus

En bra story slår allt menar Lasse. Men att sålla agnarna från vetet är inte det lättaste. Även en erfaren chefredaktör som Lasse kan ibland ångra ett beslut. I slutet av dagens podd-avsnitt hör du Lasse berätta historien om kollegan Klaus. Har du aldrig hört talas om Chili Klaus kan jag rekommendera denna film. Är ett av många underhållande avsnitt 🙂

Lyssna på Kntnt Radio

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är med en podcast-app på din smarttelefon eller surfplatta. Här är några alternativ:

När du har en podcast-app är det bara att söka efter KNTNT och sen prenumerera på Kntnt Radio.

Du kan också prenumerera genom att ange denna URL.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Give U My Name © Jyant (CC BY 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

Phasellus lectus neque. consectetur ipsum risus commodo pulvinar consequat. ut mi, massa
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest