Kntnt Magasin

Kntnt Magasin är vår blogg. Här hittar du artiklar om content marketing och näraliggande områden.

Ännu mer spännande innehåll hittar du under Kntnt Frukost, Kntnt Radio, Kntnt Åsikt och Kntnt Peptalk.

Tre inspirationsknep för innehåll

Av Johanna Stenmark

Vad gör du när inspirationen tryter? När kreativiteten är som bortblåst samtidigt som du bara måste få till den där texten – alltmedan deadline närmar sig med stormande steg. Känner du igen dig? Läs Johanna Stenmarks krönika om knep att ta till för att sätta fart på din inspiration!

Läs mer

Stick ut i sökresultatet med rich snippets

Av Alexandra Jung

Stick ut i Google-sökningar och öka trafiken till din webbsida med hjälp av rich snippets. Vad det är, hur du gör och inte minst varför detta är viktigt för din synlighet får du svar på i dagens gästkrönika skriven av Alexandra Jung på Iprospect.

Läs mer

Lyft din SEO med PR

Av Michael Wahlgren

Google älskar bra innehåll och länkar. Att tänka sökoptimering i ditt PR-arbete kan därför göra underverk för din synlighet på Google. Tips på hur du skall gå tillväga får du i dagens välskrivna artikel av Michael Wahlgren – expert på sökmotoroptimering, författare och grundare av byrån Pineberry.

Läs mer

Glöm inte bort avtalet

Av Cecilia Torelm Tornberg

En muntlig överenskommelse är bindande men svår att bevisa när ord står mot ord. Läs advokat Cecilia Torelm Tornbergs artikel om avtalets betydelse för ett lyckosamt samarbete. Och få tips på vad det bör innehålla!

Läs mer

Content briefen – ett underskattat hantverk

Av Johanna Stenmark

En bra content brief är avgörande för slutresultatet. Ändå slarvas det alltför ofta. Vår gästkrönikör Johanna Stenmark tar upp tre frågor du behöver svar på i din brief för att ditt innehåll ska ge effekt!

Läs mer

Content blir viktigare än länkar enligt SEO-veteran

Av Philip Blomsterberg

Vi är på väg mot ett internet där välgjort content blir viktigare än specifika sökord och länkar för att synas i sökresultatet. Det skriver SEO-veteranen Philip Blomsterberg. Läs artikeln!

Läs mer

Ser ditt innehåll bra ut i sociala medier? Beskriv ditt innehåll med rätt metataggar och få en snyggare exponering

Av Fabian Sörqvist

När du postar en länk till en sida på sociala medier som Facebook, Twitter eller LinkedIn så visas en förhandsvisning av innehållet. Eftersom det här är det första som besökaren ser av ditt innehåll, är det viktigt att beskrivningen lockar till läsning! I detta inlägg får du lära dig grunderna i hur metataggar fungerar och hur de leder till en snyggare exponering av ditt innehåll.

Läs mer

Pontus och Thomas blandar äpplen och päron Lars Wirtén replikerar på Kntnt Radio avsnitt 87

Av Lars Wirtén

I senaste avsnittet av Kntnt Radio diskuterar Pontus Staunstrup och Thomas Barregren vikten av att producera innehåll regelbundet. Samtalet tar avstamp i en artikel, skriven av content marketing-profilen Lars Wirtén. I denna ifrågasätter författaren regelbundenheten vilket fick Pontus och Thomas att gå i taket. Nu ger Lars Wirtén de båda herrarna svar på tal. Läs hans replik!

Läs mer

Kom närmare med storytelling

Av Johanna Stenmark

Skapa emotionella band till din målgrupp och nå affärsmålet. Det är bara ett av skälen till att du ska använda storytelling i din kommunikation. Hur det fungerar och goda exempel på varumärken som lyckats får du ta del av i denna krönika av vår gästskribent Johanna Stenmark.

Läs mer

Hitta målgrupper för content marketing Strategiskolan, lektion 3

Av Thomas Barregren

Tredje lektionen i Kntnts strategiskola lär dig att identifiera målgrupper som ska påverka med content marketing för uppnå affärsnytta.

Läs mer

Webbplatskartor för bättre synlighet i söket

Av Alexandra Jung

Vill du synas i söket? Då ska du bli kompis med Google och andra sökmotorer. Det finns flera sätt men en väldigt enkel sak du kan göra är ett skaffa dig en XML-sitemap. Hur det går till och varför alla bör ha en får du svar på i dagens artikel skriven av vår krönikör Alexandra Ljung på Iprospect.

Läs mer

Hårdare krav för personuppgifter i marknadsföring

Av Alexander Jute

Den 25 maj 2018 kommer en ny EU-förordning om dataskydd att ersätta den svenska personuppgiftslagen. Detta innebär stora förändringar för hur företag hanterar personlig information i sin marknadsföring. Samtidigt höjs beloppen för överträdelser rejält. I dagens artikel berättar advokat Alexander Jute på MarLaw vad du skall tänka på för att vara väl rustad när förordningen träder i kraft!

Läs mer

5 saker marknadsförare kan lära sig av YouTubers

Av Nils Grundberg

YouTube är den populäraste sajten för video och musik – oavsett ålder. Redan i förskoleåldern tar användandet fart för att kulminera i tonåren men pågå ända in på ålderns höst. Vad är det då som gör en Youtuber mer framgångsrik än en annan och vad kan vi marknadsförare lära av detta? Det reder vår gästkrönikör Nils Grundberg ut i dagens artikel!

Läs mer

Personalisera ditt innehåll

Av Johanna Stenmark

Personalisering handlar om att anpassa ditt innehåll efter individen. Rätt utförd kan den öka försäljningen och effektivisera marknadsföringen rejält. Inom e-postmarknadsföringen används tekniken sedan men nu börjar vi även se andra tillämpningsområden samtidigt som den automatiserade kommunikationen genom AI-teknik och chat-botar ger draghjälp. Läs Johanna Stenmarks intressanta artikel om detta ämne.

Läs mer

Riktiga trender 2017: contextual marketing, digital transformation & big data

Av Thomas Barregren

Contextual marketing, digital transformation & big data är tre genomgripande trender som du behöver förhålla dig till. Den här artikeln förklarar trenderna och sätter in dem i ett marknadsföringssammanhang. Läs nu!

Läs mer

Hur och varför du ska optimera dina bilder för bildsöket

Av Alexandra Jung

Vill du driva trafik till din webbplats är det viktigt att du optimerar dina bilder för Google och andra sökmotorer. I dagens artikel tipsar Alexandra Jung på Iprospect om saker du behöver titta särskilt noga på för att indexeras i bildsöket på bästa vis!

Läs mer

Pin It on Pinterest

mautic is open source marketing automation5d2fc164eaec467047f84cc6260d3daf..........................
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!