"The Social Media Professor" – intervju med Niklas Myhr (Kntnt radio 22)

Tänk dig att få sitta ned i en timme och prata om sociala medier och content marketing med The Social Media Professor. Inte en självutnämnd expert. Utan en riktig. En som undervisar MBA-studenter i hela världen i sociala medier och digital marknadsföring. En som har intervjuats av BBC, ABC, CBS, NBC, FOX News, The Washington Post och många fler medier. Och en som toppar Googles sökresultat.

Thomas och jag fick möjligheten i förra veckan när Niklas Myhr besökte Göteborg och talade inför 185 åhörare på Kntnt Frukost. Vi spelade in samtalet för att du ska få möjligheten att ta del av det. Så plugga in hörlurarna och lyssna på avsnitt 22 av Kntnt Radio!

Niklas Myhr

Niklas Myhr är pitegrabben som pluggade till civilingenjör i Linköping, fick stipendium ur Hans Werthén Fonden vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, drog till USA för att doktorera och blev kvar. Idag är han Assistant Professor of Marketing vid Chapman University i södra Kalifornien.

The Social Media Professor

Men i medier är han känd som The Social Media Professor. Sociala medier är ett av hans områden. Och naturligtvis pratade vi mycket om det under vårt samtal.

Men vi kom också in på hans andra specialiteter: digital marknadsföring i stort samt global marknadsföring.

Då och då gör vi avstickare långt utanför vår gemensamma ”comfort zone”, som till exempel när Niklas och Thomas funderar högt på varför så många marknadsförare och kommunikatörer är civilingenjörer.

Lite ur innehållet

Samtalet böljar fram och tillbaka mellan olika ämnen. Många fascinerande idéer, intressanta personer och spännande källor dyker upp i samtalet. Nedan listar jag några höjdpunkter.

Allt detta och mycket mer får den som lyssnar på avsnitt 22 av Kntnt Radio. Och så väntar en liten nyhet i formatet…

Lyssna

Enklast prenumererar du och lyssnar på Kntnt Radio i en app i din telefon eller surfplatta. Har du iOS (iPhone eller iPad) så kan du använda Apples egen Podcaster. Har du Android så kan du använda Pocket Caster. I båda fallen söker du bara efter Kntnt Radio och prenumererar på stationen.

Du hittar också Kntnt Radio på iTunes och Stitcher. Du kan också prenumerera på RSS-flödet.

Sist men inte minst kan du ladda ned programmet eller lyssna här:

Call to action

Ett bra blogginlägg ska avslutas med ett ”call to action” – eller handlingsuppmaning som det lite torrare heter på svenska. Och självklart har jag en sådan: Snälla dela länken till detta inlägg i dina sociala medier och tipsa vänner och bekanta. Tack!

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

id libero sem, ante. ut quis facilisis Praesent et, elit.
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest