Lars Falk, del 2: Falk & Partners och Butlers kokbok (Kntnt radio 36)

I det andra av fyra avsnitt i vår serie om och med Lars Falk får du veta hur det går med byrån som bildades av de fem herrarna en blöt sensommarnatt.

Byrån Falk & Partners tar nu form, och skapar rubriker i branschpress. Det hårda sättet att driva byrå är på väg bort. Nu gäller istället lika lön och enighet vid beslut, med influenser från gröna vågen, storfamiljen och mys.

Samtidigt råder en antikommersialism i samhället.

”I det klimatet blir 70-talet rena uppförsbacken för reklam som företeelse, men också den tid när svensk reklam blir mer samtalande, lyssnande, idérik”, skriver Lars Falk på Please copy me. Den kreativa revolutionen börjar så smått att få fäste här hemma.

Hos Falk & Partners får Tobaksmonopolet nobben, och jobbet för Uplandsbanken vinner stor framgång. Byrån blir en av landets mest framgångsrika och prisbelönta.

Och söndagsmiddagarna hos Carl Butler resulterar i en bästäljande kokbok som blir början till kokboksfloran och får 70-tals männen att ställa sig i köket. Bered dig på en spännande stund!

Lyssna

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är att ladda ned en app till din smarttelefon eller surfplatta och prenumerera på Kntnt Radio. Här är några alternativ:

På webben hittar du Kntnt Radio hos iTunes, Stitcher och aCast. Du kan också prenumerera via ett RSS-flöde.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Actionable © Bensound (CC BY-ND 3.0)
Musik: Happyrock © Bensound (CC BY-ND 3.0)
Musik: In the Still of the Evening © 57jackbraves (CC BY-NC-SA 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

accumsan elementum commodo pulvinar venenatis libero elit. id risus. velit, sem, ut
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest