Lars Falk, del 4: Gant och Zeta (Kntnt radio 38)

Det fjärde och sista avsnittet i vår serie om och med Lars Falk börjar 1991. Lars Falk har lämnat bokförlaget Atlantis, och det är ännu en gång dags att göra något nytt.

En lunch med branschkollegorna Ulf Herrmann och Lars Liljendahl blir startskottet för byrån OCH, med kontor i ett gammalt plåtslageri på Söder, långt ifrån Nordiska galleriet och Stureplan. Snart kommer framgångarna och priserna blir många och ädla.

Men storbyrålivet är inget som lockar, och efter fyra år blir Lars Falk sin egen. Från 1995 och framåt arbetar han som konsult i reklam- och varumärkesfrågor. På uppdrag av klädmärket Gant reser Lars Falk över hela världen, och ett mångårigt och väldigt nära samarbete med livsmedelsföretaget Zeta inleds.

90-talet är en tid i förändring och stor vilsenhet råder. Tekniken gör sitt intåg och byråerna vacklar mellan det gamla och det nya, medan gemene man funderar över vad den skall bli och hur allt kommer att utvecklas. Mediemarknaden exploderar när svenskarna får tillgång till mängder av nya kanaler, och internets intåg i slutet av seklet orsakar revolution i branschen.

Sist får du höra hur en underhållande anekdot från en segelbåt.

Lyssna

Enklaste sättet att lyssna på Kntnt Radio är att ladda ned en app till din smarttelefon eller surfplatta och prenumerera på Kntnt Radio. Här är några alternativ:

På webben hittar du Kntnt Radio hos iTunes, Stitcher och aCast. Du kan också prenumerera via ett RSS-flöde.

Sist men inte minst kan du ladda ned dagens program eller lyssna här:

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Actionable © Bensound (CC BY-ND 3.0)
Musik: Happyrock © Bensound (CC BY-ND 3.0)
Musik: Where I Want To Be © Jeffrey Philip Nelson (CC BY-NC-SA 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

velit, libero odio luctus justo diam
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest