Så gör du podcast: Handfasta råd och konkreta tips Kntnt Radio 206 – live inför publik

Vi startade Kntnt Radio för snart fem år sedan, utan några som helst förkunskaper. Mer än 200 avsnitt senare har vi lärt oss massor. I avsnitt 206 delar vi med oss våra bästa tips till dig som driver eller vill starta en podcast. Du får tips om att boka och genomföra intervjuer, välja mikrofoner och inspelningsutrustning och hur man undviker dåligt ljud. Det sista är lite ironiskt, eftersom dagens avsnitt har sämre ljud än vanligt, eftersom det är en inspelning av vårt tal den 10 december på konferensen Kommunikation med podcast i Stockholm. Ljudet till trots tror vi att du kommer uppskatta alla handfasta råd och konkreta tips. Så missa inte detta avsnitt om du är intresserad av poddradio.

Grovmanus

Avsnitt 206 av Kntnt Radio är en inspelning av ett tal som vi gav på konferensen Kommunikation med podcast. Vi utformad talet som ett 40 minuter långt poddavsnitt, och visade vårt grovmanus på skärmen. Du kan lyssna med 100 % behållning utan att följa med i grovmanuset. Men om du tycker det är kul att följa med eller vill gå tillbaka och slå upp någon detalj vi nämner så kan du ladda ned det som en pdf.

Klicka på bilden för att ladda ned grovmanuset för dagens avsnitt.

Bilder

Några vänliga själar tog bilder på oss när vi pratade:

Musik

Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)
Musik: Wish me Only © XNOVA (CC BY 3.0)

Pia Tegborg

Författare: Pia Tegborg

Pia Tegborg lämnade i mitten av 90-talet Handelshögskolan i Göteborg med en MBA. Hon har sedan dess arbetat med marknadsföring, verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under tolv år var hon anställd på Sveriges Kommunikationsbyråer. Där ledde hon bland annat arbetet med reklamvärldens mest prestigefyllda tävling: Guldägget. Hon var också ekonomichef. Sedan 2013 hjälper hon företagsledningar att utveckla innehållsstrategi och processer för content marketing.

Läs mer av Pia Tegborg

lectus mi, id, tempus sed Lorem Curabitur venenatis pulvinar nunc
Kntnts nyhesbrev

Kntnts nyhesbrev

Gör som 2200+ kollegor.

Fyll i din epostadress och få ett mejl varje fredag med veckans innehåll.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest